Mellébeszélés nélkül: mennyit visz haza egy kamionsofőr Angliában és más országokban?

Mennyit keres egy kamionsofőr ? Mik alakítják egy kamionsöfőr fizetését? Mi az ami a zsebben marad?

Minden szakmában, így a kamionsofőröknél is rengeteg mendemondát hallunk a kereseteket és a munkát illetően. Ezek gyakran csak még inkább összezavarnak minket és a végén azt sem tudjuk, kiben bízhatunk. Ilyenkor kell megkérdezni azokat a kamionsofőröket, akik tényleg benne vannak a kamionos vérkeringésben.

Szenyán Dávid, a Father Bull Ltd. tulajdonosa és ügyvezetője első kézből ismeri a hazai és európai kamionos fizetéseket. Mielőtt számológépet ragadnánk és elkezdenénk tervezgetni, fontos lefektetni: minden kamionsofőr fizetése eltérő. Ezek az különbségek olykor igen nagyok lehetnek.

Mi határozza meg egy kamionsofőr fizetését?

  • Mennyit dolgozunk?

  • Milyen munkarendben dolgozunk?

  • Melyik országban és azon belül mely régióban fuvarozunk?
  • Mit szállítunk?
  • Milyen műszakokat vállalunk?
  • Mely társaságnál vállalunk munkát?
  • Milyen tapasztalata és képzettsége van mint kamionsofőr?
  • Milyen díjazásunk van? Napidíj, havi fix, fuvar után stb. Mekkora a fix- és a mozgóbér aránya?
  • Milyen minőségben dolgozunk? Számítanunk kell-e levonásra valami miatt (időtúllépés, üzemanyagtúllépés, traktor/utánfutó/rakomány sérülése, hatósági büntetés stb.). Fontos mérlegelni, hogy mielőtt valamelyik társasághoz elszegődünk, előtte alaposan ismerjük meg az apróbetűs részt is, hiszen valamelyik társaság önköltségen állja, ha például kiszakad a ponyva, van amelyik társaság viszont a sofőrre hárítja ennek összegét.

A Father Bull Ltd. Európa szerte arról ismert, hogy transzparens és a pontos tájékoztatás híve. Hiszen a kamionsofőrök, a megrendelők és fuvarozó cégek kölcsönösen függnek egymástól; hosszú távon csak úgy lehetünk sikeresek, ha nem köntörfalazunk.

Ha nagy általánosságban nézzük, akkor az alábbi kereseti átlagokat állapíthatjuk meg a különböző országokban:

Azok a magyar kamionsofőrök, akik kizárólag belföldi fuvarokat vállalnak és minden nap otthon alszanak, nagyjából nettó 150.000-300.000 Ft között keresnek havonta.

Éppen ezért választják többen az “ötnapozást”, ilyenkor nem járnak haza minden nap, de hónap végén a számlájukra jelentősen magasabb összeg, nagyjából 400.000 Ft kerül. A családosok körében népszerűbb a hazajárás, az egyedülállók, gyermek nélküliek viszont inkább kaphatók az ötnapozásra.

Jóval többet kereshetnek, akik a határt is átlépik, hiszen a nagyobb utak mellé nagyobb fizetés társul. A két legnépszerűbb munkarend a 3+1, illetve a 4+1 hetezés. Amennyiben a kamionsofőr 3 hetet dolgozik 1 hét szünettel, akkor 450.000 és 500.000 Ft nettó keresetben gondolkodhat, a 4+1 hetező kamionos pedig 500.000-800.000 Ft közötti összeget várhat a számlájára.

Ezek a bérek már jóval vonzóbbak, mint a belföldi sofőrök esetében, viszont mérlegelni kell, hogy megéri-e ennyit távol lenni a családunktól. A kamionsofőrök körében gyakori terv, hogy 1-2 évig vállalnak hosszabb, jobban fizető utakat, majd amikor némi egzisztenciát teremtettek maguknak és családjuknak, akkor kevesebbet fizető, de “családbarát” szakaszokra térnek át.

Ausztriában némileg magasabb, nettó 1.700 és 1.900 euró közötti bérekkel számolhat egy kamionos. Viszont ezt az összeget feljebb tornázza a 13. és 14. havi bér is, így már 2.000-2.200 eurót is eléri a havi átlagbérünk éves viszonylatban.

Magyarországhoz hasonlóan Ausztriában is tapasztalható némi bérkülönbség attól függően, hogy a keleti, vagy nyugati régiókról beszélünk. Egy kamionos állásban a svájci határ körül 2.000-3.000 euró nettó bért vihetnek haza a kamionsofőrök.

A német bérek között viszont nem kelet-nyugat irányban tapasztalható különbség, hanem sokkal inkább észak-dél tengelyen van némi differencia. Általánosságban itt is elmondható, hogy svájc körül vannak a legmagasabb kamionos bérek Németországban, míg északon némileg alacsonyabbak. Átlagosan azonban Németországban is havi 1.400-1.600 euró nettóval számolhatnak a kamionsofőrök, ami 460.000-550.000 Ft közötti összegeket jelent.

A kamionos fizetések között ez három ország nyújtja a legmagasabb bevételeket. Itt akár 4.600-5.500 svájci frankot is meg lehet keresni. Ez forintra átszámolva 1.300.000-1.550.000 Ft között van. Ez a kiugró összeg először mellbevágó lehet, viszont fontos figyelembe venni, hogy az élet is ezekben az országokban a legdrágább, hiszen egy lakás bérlése 1.000 frankot tehet ki (280.000-300.000 Ft), egy mozi, vagy pizza ára pedig 35 frank körül van, ami pedig 10.000 Ft-ot jelent. Így már máris egyensúlyba kerülnek a fizetések és az értékük.

A Father Bull Ltd. sofőreinek fizetése mindenképpen a magasabb fizetési tartományban helyezkedik el az angliai és az európai kamionos béreket vizsgálva.

A Father Bull-nál heti 550 fontról indulnak a jövedelmek (míg Magyarországon a havi, Angliában a heti bért szokás feltüntetni). Ez tehát havi minimum 2.200 fontot jelent (780-810.000 Ft árfolyamtól függően). Természetesen figyelembe kell venni, hogy ez az alapár, tehát a cikk elején feltüntetett kritériumok szerint ez az bér csak feljebb tud kúszni.

A fizetésen túl

Mielőtt nemzetközi vizekre evezünk, roppant fontos mérlegelni, hogy a fizetésen túl mit is kapunk a cégtől. Nem mindegy, hogy mi tartozik bele a juttatási csomagba, ami nem csak a munkavállalók hangulatát, megbecsülését jelenti, hanem gyakran súlyos összegekre is lefordítható.

Például segíti-e a cég az ügyintézést, vagy nekünk kell utánajárnunk mindennek (ami a kellő hely- és jogszabályismeret nélkül nagyon sok energiát és fejfájást jelenthet egy-egy sofőr számára). Hogyan viszonyul a cég a magánélethez? Tolerálja, neheztel, esetleg egyenesen támogatja-e a hazajárást? (Tapasztalatok szerint a külföldön helytálló sofőrök számára hosszabb távon sokkal inkább az emberséges hozzáállás a döntő, mint a csábító fizetés). Meglepődnénk, hogy milyen példákba lehet belefutni egy-egy fuvarozócégnél, a Father Bullnál lévő saját fuvarozójáratra azonban a tapasztalt sofőrök is felkapják a fejüket, amivel a sofőrök számára biztosítunk gyors és egyszerű közlekedést a munkahely és család között.

Ha külföld, akkor nem mindegy a nyelvismeret. Ennek általában akkor látjuk a jelentőségét, ha valamilyen probléma történik. Egy sima fuvarhoz elég 1-2 szó, mondat ismerete, viszont ha fennakadás, probléma történik, akkor életbevágó (és gyakran anyagi vonzata is lehet), hogy megfelelően tudunk-e kommunikálni, el tudunk-e mondani egy-egy szituációt a diszpécsernek, a megbízónak, hatóságoknak, kollégáknak. A Father Bull-nál a magyar sofőrök egyöntetűen arról számolnak be, hogy sokkal nagyobb biztonságot, szabadságot és támogatást jelent számukra, hogy Angliában anyanyelven, magyar háttérrel tudnak dolgozni.

Összefoglalva

A fentiekből kiderül, hogy ha kamionos állások között válogatunk, akkor több országot is érdemes megfontolni elhelyezkedés szempontjából. Mindegyiknek van előnye-hátránya. Az, hogy melyik cég és ország mellett tesszük le a voksunkat, mindenképpen a személyes fontossági sorrendünk alapján legyen eldöntve. A fizetések mellett fontos tényező a család, a hazajárási lehetőség, a munkakörnyezet, a céges juttatások, a cégen belüli hangulat, bánásmód, hozzáállás is. Hogy a megélhetési költségeket ne is mondjuk.

Ha csak egy tanácsot adhatunk, akkor mindenképpen vizsgáljuk meg az összes fenti szempontot, mielőtt véletlenül beleugrunk egy elsőre előnyösnek tűnő, de hosszabb távon problémás pozícióba.

2019-06-24T14:55:12+00:00