Father Bull Ltd. – magyar családi vállalkozás megtalálta a piaci rést az angliai kamionsofőröknél?

Rengeteg ígéretes sztorit hallunk, amikor amikor pár magyar nagyot álmodik nyugaton, de csak keveseknek sikerül ténylegesen kitűzni a zászlójukat. Ezen kevesek közé tartozik Szenyán Dávid, aki 2014-ben párjával együtt megalapította a Father Bull Ltd-t.

Az angliai központú szállítmányozási és fuvarozási cég már rövid időn belül nagy ismeretségi körre és megbecsülésre tett szert a fuvarozói és szállítmányozói berkeken belül. Ez köszönhető a már kezdetektől jellemző transzparens működésre, a korrektségre, mind a megbízók, mind a kamionsofőrjeik irányába.

Családias légkörben találtak kihívóra a nagyobb cégek

Az angliai kamionosok körében hamar feltűnést keltett a kis cég, ahol több a jó szó, mint a rideg adminisztráció, ahol nem csak a teljesítési mutatókat vizsgálják, hanem megkérdezik, hogy “hogy van a család?”. Ez a bajtársi, baráti hangulat az elmúlt években sem tűnt el, sőt, ha lehet még inkább összekovácsolta a Father Bull kamionsofőreit, az irodában dolgozókat, illetve az egész csapatot.

Az elmúlt évtizedekben hatalmas változáson ment keresztül a munkaerőpiac. Nem maradt ki ebből a fuvarozási és szállítmányozási szektor sem. Szenyán Dávidék időben reagáltak arra, hogy már nem a sofőröknek kell kopogtatnia a munkáért, hanem százával jelennek meg kamionos állások, álláshirdetések Angliában és szerte Európában.

Pár nagyobb cég állandó sofőrhiánnyal küzd és a túlélésre játszik, míg mások inkább körbenéztek a világban és ahelyett, hogy tovább szorítottak volna a nadrágszíjon, épp ellenkezően reagáltak: inkább a kamionsofőrök elégedettségét szeretnék növelni. Lehet, hogy így magasabb béreket és nagyobb figyelmet áldoznak a sofőrökre és a csapat többi tagjára, de hosszabb távon egy elégedett munkaerő többszörösen behozza az árát. Így mindenki nyer.

Mennyit jelent a magyar háttér egy kamionsofőrnek Angliában?

Persze ez az empátia és emberséges magatartás magától értetődik, hiszen az alapítók személyesen is megtapasztalták, hogy mennyi erőt, biztonságot és motivációt nyújt, ha van hova fordulni a gondunkkal, ha van kivel megosztani a véleményünket. Ez nem csak a stabil nyelvismereten múlik, hanem folyamatosan úton lévő kamionosként is sokkal könnyebb úgy beszélni, úgy érvényesülni, ha van egy közös kulturális hátterünk; ha mindenkinek ugyanazt jelenti augusztus 20-a, ha tudjuk, hogy a “Ki visz majd haza” kérdés többet jelent, mint a fuvarszolgálat, amivel a Father Bull segíti a sofőröket Anglia és Magyarország között ingázni.

Természetesen a baráti csetelésből egy dolog. De ebből még nem lehet kifizetni a számlákat és nem lehet segíteni az otthon maradt családtagokat és házra sem lehet gyűjteni. A kamionos álláshirdetésekben ígért fizetések között igen nagy szórás van, a Father Bull mindenképpen a bőkezű fuvarozócégek közé tartozik. Elég annyi hozzá, hogy a heti kezdőfizetés nettó 550 font, mely havonta 792.000-810.000 forintot jelent árfolyamtól függően.

Ha ezt kiegészítjük a megfelelő hangulattal és támogató háttérrel, akkor kiegyensúlyozott és stabil kamionsofőröket kapunk, ami hosszabb távon sem vezet kiégéshez és a szociális életük csökkenéséhez, mely egyébként állandó veszélyt jelent a külföldön dolgozó kamionsofőrök számára.

Mielőtt elindul a tachográf

Egy angliai kamionsofőr állás számára a munka többről szól, mint beülni a volán mögé és róni az utakat. A külföldi munkavállalás során az első (meglehetősen nagy) lépcső, hogy elintézzük a papírokat, engedélyeket, bankszámlát, telefonszámot, hitelesítéseket stb. Ezt sokan a ráhagyják a munkavállalókra, de ha nem vagyunk otthon az angol jogszabályokban, a szervezeti felépítésekben, sőt, az angol nyelvben sem, akkor meggyűlhet a bajunk ezekkel a procedúrákkal. A Father Bull Ltd. sofőrjei némileg kiváltságos helyzetet élveznek, hiszen bármilyen papírmunka, hivatalos elitnéznivaló van, akkor azonnal és ráadásul magyar nyelven kapnak útmutatást. Bár nem sok ilyen probléma jöhet elő, hiszen az adminisztratív teendők nagyobb részét a munkába állás előtt az irodai kollégák már elvégzik a sofőrök helyett.

Milyen szabadsága van egy kamionsofőrnek Angliában?

Michael Schumacher, a többszörös Forma1-es világbajnok rengeteg születésnapot, karácsonyt, családi ünnepet hagyott ki, mert egyszerűen semmilyen beleszólása nem volt, hogy mikor, hova mehet. A Father Bull sofőrjei ehhez képest jóval kedvezőbb időbeosztással gazdálkodhatnak, hiszen a szabadságolás és a beosztás is szabadon alakítható. Személyes egyeztetés alapján 3-1 hét, 4-1 hét, 6-2 hét, 8-2 hét munkarend szerint is dolgozhatnak attól függően, hogy melyik lenne ideálisabb számukra, milyen ütemben utaznának haza.  

Bár a kamionsofőrök nem szükségszerűen utaznak a szabadidejükben haza, hiszen a cég székelye, Felixstowe még Anglián belül is kiváló fekvéssel rendelkezik, ennek megfelelően remek közlekedés és gyönyörű környezet kényezteti a FatherBull Ltd. kollégáit.

Szenyán Dávid egyik elejtett mondatában remekül megtestesül a cége filozófiája, mely jóval túlmutat azon, ami még mindig általános ebben a szektorban: 

“Számomra rettentően fontos az egymás közötti bizalom és tisztelet ahhoz, hogy ne csak cégként, de közösségként is együtt tudjon működni a csapatunk.”

2019-06-24T14:53:10+00:00