Kamionsofőr állás Angliában a FatherBull Ltd.-nél

A hazai lehetőségek és fizetések miatt rengetegen keresnek határon túli munkát, azonban érthető módon, sokan félnek belevágni a külföldi munkába. Így vannak ezzel a kamionsofőrök is, akik után viszont két kézzel kapkodnak külföldön. Viszont a vonzó fizetés általában sok buktatót rejt az ismeretlen körülmények és feltételek között.

A Father Bull Ltd. viszont azon magyar sofőröknek kínál kamionsofőr állást, akiket vonz az angliai fizetés, de nem szeretnék elengedni a hazai csapat nyújtotta biztonságot. A FatherBull Ltd. angliai kamionos állásokat hirdet tapasztalt magyar sofőrök számára, hogy hosszú távon, fix angliai bejelentéssel, rendszeres hazautazási lehetőséggel és kiemelkedő bérekkel építsék angliai kamionsofőr csapatukat.

A FatherBull Ltd. számára fontos a kölcsönös bizalom és a transzparencia. Azért nyitotta meg budapesti irodáját is az angliai mellett, hogy az érdeklődő kamionsofőrök már az országhatáron belül megismerhessék ezt a fuvarozó céget, illetve minden kérdésükre személyesen is választ kaphassanak.

A Father Bull kamionsofőr állásai kapcsán melyek a leggyakoribb kérdések?

Kamionsofőrként milyen munkaeszközöket kell magammal vinnem Angliába?

  • munkavédelmi bakancs

  • védőszemüveg

  • kobak

  • KAMIONOS 2017-es (friss térképes) navigáció

  • független telefonkészülék

Ha ezen eszközök bármelyike hiányzik, vagy nehezen beszerezhető, akkor jelezni kell a kapcsolatban álló munkatársunk felé még kiutazása előtt.

Hogyan jutok ki Felixstowe-ba, az FatherBull Ltd. angliai központjába?

Flexistowe Londontól nem messze található, roppant könnyű megközelíteni. Legcélszerűbb repülővel érkezni és a London Stansted repülőteret megcélozni, hiszen ez a legközelebbi és legolcsóbb reptér is. Magyarországról a legkedvezőbb ajánlatokat a RyanAir nyújtja, amelyik közvetlen járatokkal rendelkezik. A sofőrök számára érdemes jóval korábban lefoglalni a repjegyet, hiszen jelentős különbségek lehetnek a jegyárak között attól függően, hogy mennyire vagyunk előrelátóak. Londonba megérkezve a reptérről közvetlen járat vezet Ipswichbe, a National Express busz pedig 1.5 óra alatt megérkezik az Ipswich – Cardinal Parkba, ahol a FatherBull Ltd. munkatársa várja a kamionsofőröket, majd elvezeti őket irodánkba.

Némileg hosszabb, bonyolultabb és esetenként költségesebb is autóval érkezni Angliába. Ilyen esetben két opció létezik: komppal eljutni Dover-be, vagy Harwich-ba, illetve a költségesebb verzió, ahol a csalagúton át jutunk Angliába. Nem szabad elfelejteni, hogy az angol jogosítvány és NI szám megszerzése után mindenki köteles az autóját regisztrálni Angliában.

Milyen oktatásban, felkészítésben részesül egy kamionsofőr a Father Bull-nál?

Az újonnan belépők számára, akiknek Angliában kevesebb a tapasztalatuk, egy minimum 2 napos tréninget biztosít a Father Bull. Ez alatt a felkészítés alatt a kamionsofőröknek lehetőségük van megismerni az angliai baloldali közlekedést, a kikötőrendszereket, illetve a kamionsofőr állás napi munkavégzéséhez elengedhetetlen adminisztrációs tevékenységeket (timesheet, defect book, accident form, stb.).

Tapasztalatok szerint ez a 2 napos felkészítés elegendő ahhoz, hogy a kamionsofőrök megkezdhessék az angliai munkát, de amennyiben szükséges, a 1-2 napos felkészítésre is lehetőség van, hogy az esetleg megmaradt bizonytalan, kérdéses pontokat is átbeszéljék az új belépőkkel.

Hogyan zajlik az angol iratok beszerzése a kamionsofőrök számára?

Angol jogosítvány esetében ki kell tölteni egy formanyomtatványt. Illetve szükséges 2 db igazolványkép, a magyar személyi igazolvány, a magyar jogosítvány és

  • 45 év alatt £55 készpénz, ami a DVLA hivatal felé térített kezelési költség
  • 45 év felett £55 készpénz, ami a DVLA felé térítendő + készpénz az orvosi vizsgálatra, amelynek költsége £50-£80 között mozog.

Az illetékdíj költsége a munkavállalót terheli. Teljeskörű ügyintézéseben és a formanyomtatvány kitöltésében költségmentesen segítenek a Father Bull Ltd. munkatársai.

Az angol TB – NINO – National Insurance Number megszerzése egy rövid interjúval történik. Az időpontot a cég intézi.

Az Angliában munkát vállaló kamionsofőröknek a munkavállalástól számított 3-6 hónapon belül be kell szerezniük ezeket a dokumentumot. Amint egy sofőr rendelkezik NINO-val, le tudja mondani a hazai TB-t a NEU.70.K formanyomtatvánnyal, amit ezen a linken keresztül megtalálhat: http://www.neak.gov.hu/nyomtatvanytar/temp_sc_521848.html .

Hogyan lehet bankszámlát intézni angliai munkavállalóként?

Az Egyesült Királyságon belül ingyenes az utalás, a számlavezetés és a pénzfelvétel.  Nagyon elvétve lehet olyan bankautomatával találkozni, ami költséget ró fel (ezekre az automatákra ki is van írva a leemelés költsége). 

A bankszámlanyitáshoz szükséges:

–        az angol jogosítvány

–        a magyar személyi igazolvány vagy útlevél

–       és a NINO papír.

A FatherBull munkatársai itt is segítenek a frissen belépő kamionsofőröknek, hiszen ezen dokumentumokkal munkatársaink megkezdik bankszámlájának online megigénylését, majd 2 héten belül a bankban személyesen is be kell mutatni ezeket az iratokat iratait.
Amennyiben az ügyintézéshez segítségre van szüksége az újonnan belépő kamionsofőröknek, a Father Bull munkatársai teljeskör# segítségnyújtást biztosítanak.

Hogyan szerezhetek angol telefonszámot kamionsofőrként?

Ha kamionsofőrök vagyunk, akkor már az első héten érdemes beszerezni helyi telefonszámot. A kártya díja £1, a feltöltés értéke pedig £20-£25 közötti összeg, szolgáltató és a választott csomag függvényében. Ez a frissen kezdő sofőröket rendszerint meglepi, de hazai árak töredékéért is elég jó ajánlatokhoz lehet hozzájutni.

Ha valaki kamionos álláshirdetésre jelentkezik, már az elején tanácsos olyan csomagot választanim amiben korlátlan internet elérhetőség van, mivel ez a legideálisabb a családdal való kommunikációhoz, telefonon működő térképprogramok használatához és szabadidős tevékenységekhez. Kamionsoként talán mondani sem kell, hogy mekkora segítséget nyújt ez számunkra.

Angliai kamionosként milyen bérezésre számíthatok?

A Father Bull az angol szokásoknak megfelelően heti rendszerességű bérezésben részesíti sofőröket, tehát az aktuálisan ledolgozott hét bérét a rákövetkezendő pénteki napon kapja meg minden sofőr a bankszámlájára. Természetesen, ha a bankszámla elkészítése csúszik, akkor készpénzes kifizetésre is lehetőség nyílik.

 Amennyiben nem az angol, hanem magyar bankszámlára kéri a fizetését egy sofőr, akkor az alábbi adatokat szükséges közölni a kollégánkkal: IBAN szám,  SWIFT code. Fontos megjegyezni, hogy ilyen esetben a bank £25 utalási költséget számít fel külföldre való utalásonként. Ez az összeg már a munkavállalót terheli.

Hol találok szállást kamionosként?

Az angliai kamionsofőrök jellemzően a kamionban alszanak, ha fuvart teljesítenek. Azonban igény esetén a Father Bull tud szobát biztosítani, melyek ára általában heti £45-£110. A szobák ára mérettől és létszámtól függ. Persze ez csak egy kényelmi lehetőség a Father Bullnál. De ezt a szolgáltatást nem kötelező igénybe venni. Az alábbi weboldalakon más opciókat is találhatunk:

https://www.gumtree.com

https://uk.easyroommate.com

www.spareroom.co.uk

Egyéb hasznos információ a kamionsofőrök számára:

Mosási lehetőségek: a város több pontján lévő mosodákban.

Bevásárlás: egyénileg, munkatársakkal együtt, nem a kamionnal történik.

Amennyiben a fenti kamionos álláslehetőség felkeltette érdeklődését, az alábbi linken keresztül tud jelentkezni az állásra:

https://karrier.fatherbull.com/

2019-06-24T14:54:17+00:00